maandag 2 juni 2008

Hallo,

Welkom op mijn blog. Fijn dat je even langskomt.
Ik ben DJ Dieter, geboren 1971.
Ik ben DJ sinds eind jaren ’80. Het begon voor mij allemaal in een danscafé op de Markt in Bilzen, de Majestic. Daar draaide ik allround muziek, maar mijn voorkeur ging uit naar New Beat. Een van de eerste plaatjes die ik ooit gedraaid heb is The Sound of C van Confetti’s, wie kent het niet ? Toen de New Beat rage was overgewaaid kwam er gelukkig iets nog beters in de plaats, nl house muziek. In de beginjaren waren er niet, zoals nu, verschillende hokjes in de housescène. Er was wel trance, techno, mellow,… maar dit werd allemaal lekker door elkaar gemengd, en in al de jaren dat ik DJ ben heb ik geprobeerd om dat zo te houden. Ik stop muziek niet graag in een hokje. Een goeie track is een goeie track. Maakt niet uit of het progressive, electro is of wat dan ook. En dat probeer ik ook in mijn sets te laten horen. Een mooie mix van verschillende stijlen door elkaar.
Na de Majestic kwam voor mij de tijd om zelf van het uitgaansleven te proeven en te horen wat andere DJ’s draaiden. Via een vriend ben ik in Barocci in Zundert beland, waar meester Yves Deruyter elke week onmenselijk goed stond te draaien. Na mijn eerste bezoek aan Barocci was ik verslaafd. Ik zat er elke week tot de tent dichtging, en meestal trokken we na de sluiting van Barocci met een hele bende naar de Globe in Stabroek, waar Yves samen met Frank Struyf en Tofke de muziek verzorgde. Dankzij deze mensen heb ik housemuziek pas echt leren kennen. Ik reisde dan ook elke zaterdagmiddag half België door om platen te kopen. DJ’en deed ik in die tijd alleen thuis, in het weekend had ik het te druk met op stap gaan. In ’93 ben ik dan dankzij een vriend, DJ Philip (draait nu in La Rocca) in de legendarische TamTam in Bilzen terecht gekomen. Daar was ik resident op zondagavond, en er zijn heel wat legendarische feesten gegeven in de TamTam. Alles kon en alles mocht. Maar mooie liedjes duren niet lang, en na een razzia hebben we de deuren moeten sluiten.
Ik heb dan jarenlang alleen maar gastoptredens gedaan in diverse clubs, te veel om op te noemen.
Als je een van de demo mixen die op deze site staan goed vindt en me eventueel wil boeken voor een avond, neem dan zeker contact met me op. Ik ben ook altijd te vinden voor een avondje zalige retro (remember TamTam, Barocci, Globe...).

Grtz,
DJ Dieter

Geen opmerkingen: